Inszemináció

Meddőségi kivizsgálás során, amennyiben nem találunk kóros spermaleletet, súlyos petevezető-betegséget (mindkét oldali lezártság) vagy kritikus hormonértékeket a nőtagnál, akkor az asszisztált reprodukciós beavatkozások közül a legkisebb megterhelésű eljárást ajánljuk fel a pácienseknek. Ez a módszer az inszemináció.

A továbbiakban ismertetett kezeléseket a Róbert Károly Magánkórház Meddőségi és Endoszkópos részlegének vezető főorvosaként, az intézet szakmai hátterével végzem. 

A folyamat során minimális hormonális petefészek stimulációval kezeljük a hölgypácienst, és a megfelelő ciklusnapokon ultrahanggal ellenőrizzük a petefészekben a domináns tüsző érését.

Optimális érettségi állapot esetén, - pontosan időzítve - tüszőrepedést váltunk ki. A pár férfitagja által frissen leadott spermiumváladékot előkészítés – preparálás – után fecskendezzük be egy vékony katéteren keresztül a méh üregébe. A beavatkozás fájdalmatlan és nem megterhelő, ezért ambuláns kezelési eljárás során történik.

A spermium származhat a pár férfitagjától, illetve ha nincs megfelelő minőségű spermium, akkor donor sperma anyagból is. Az eljárás sikerességi rátája 15-20%, mely kedvezőbb a spontán „otthoni” teherbeesési aránynál (10-15%). Ez annak köszönhető, hogy az ovulációt mesterségesen időzítjük- és a spermaváladék bejutásának pontos idejét is mi határozzuk meg. 

Donor inszemináció 

Az eljárás folyamata egyezik a klasszikus inszeminációval. Azon pároknál végezzük, akik férfitagjánál nincs felhasználható sperma anyag, illetve azon egyedülálló – gyermeket akaró – nőknél, akik a törvényi szabályozásnak megfelelnek. Az eljáráshoz szükséges donor spermaanyagot, előzetes szerződéskötés után – a megfelelő anonimitást betartva - spermabankból tudjuk beszerezni.Szeretne többet megtudni a témával kapcsolatosan, vagy vannakmegválaszolatlan kérdései?

Forduljon hozzám bizalommal, kérjen időpontot most!


Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!