Inzulin rezisztencia

Inzulin rezisztenciaAz életmódunk megváltozása, az étkezési szokásaink negatív irányú eltolódása, a mozgásszegény életmód nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az egyre nagyobb számú párnak kell szembenéznie a gyermektelenséggel.

Az anyagcserénk, ezen belül a szénhidrát anyagcserénk szabályozza és irányítja a az egész szervezetünk működését, így a hormonrendszerünket és a termékenységi képességünket is.

A meddőségi problémák hátterében gyakran megjelenő PCOS, azaz Policisztás Petefészek Szindróma gyakran jár együtt Inzulin Rezisztenciával (IR), mely egy szénhidrát anyagcsere betegség. Az inzulin rezisztencia egy nagyon korai előrejelzője lehet annak, hogy az adott páciens esetében az átlagoshoz képest nagyobb az időskori cukorbetegség kialakulásának esélye.

A kórkép jelenléte egyértelműen rontja a teherbe esési esélyeket, ezért ha gyanúnk van rá, akkor érdemes ebben az irányban is vizsgálatokat végeztetni. A betegséget vérvételekkel lehet diagnosztizálni, majd életmódbeli változtatásokkal, speciális étrend beállításával, rendszeres testmozgás beiktatásával és esetleg gyógyszeres kezeléssel - diabetológusok bevonásával - sikeresen kezelhető. 


Szeretne többet megtudni a témával kapcsolatosan, vagy vannakmegválaszolatlan kérdései?

Forduljon hozzám bizalommal, kérjen időpontot most!

 


 

Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!