Lombik eset

Házasságban élő pár - a hölgy 32 éves, a férje 34 éves - keresett fel azzal, hogy gyermeket szeretnének de négyévi próbálkozás ellenére sem sikerült.

A kikérdezés során megtudtam, hogy korábban a feleségnek visszatérő petefészek gyulladásai, a férjnek pedig gyakori prosztata gyulladása volt.

Kivizsgálást kezdeményeztem mindkettőjüknél, mely során a feleségnél hormonális ciklus monitorizálást, speciális baktériumtenyésztéseket, rákszűrést, ultrahangos petevezető átjárhatósági vizsgálatot, a férjnél mennyiségi és minőségi spermavizsgálatot, valamint szintén speciális baktérium tenyésztéseket végeztünk.

A kivizsgálás eredménye során a hölgynél normál hormon leleteket találtam, a tenyésztések közül a Chlamydia pozitivitást mutatott és az átjárhatósági vizsgálatnál normál méhüreg mellett mindkét oldali lezárt petevezetőt észleltem. A férjnél talált spermaleletben mind a minőségi mind a mennyiségi paraméterek valamivel a normál értéktartomány alatt helyezkedtek el, valamint E.Coli kórokozót mutatott a tenyésztés. 

A feleségnek Chlamydia elleni gyógyszert adtam, és laparoszkópos műtétet javasoltam a petevezetők esetleges újranyitására, amit ő nem szeretett volna. A férjnél elvégzett andrológiai konzultáció után az alkalmazott antibiotikumok és specifikus vitaminkombinációk következtében a spermalelet két hónap múlva teljesen rendeződött.

Ezt követően a hölgynél fennálló kétoldali petevezető elzáródás miatt lombik bébi eljárást kezdeményeztem. A második lombik ciklus során két embriót ültettem vissza, melyek közül az egyik megtapadt, fejlődésnek indult és a terhesség 39. hetében a hölgy egészséges leány újszülöttnek adott életet. 

Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!