Ciklus-monitorizálás

A megtermékenyülés folyamata nagyon összetett, melynek során hormonok, kémiai és fizikai mechanizmusok százainak kell a meghatározott időben és sorrendben működésbe lépnie. Amennyibenegy egészséges házaspár mindenszempontból az ideális időpontban él házaséletet, a kívánt teherbeesés valószínűsége „csupán” 25-30 %.

Amennyiben a rendszeres, védekezés nélküli házasélet ellenére késik a gyermek áldás, érdemes meddőségi szakember véleményét kérni, aki a pár mindkét tagjánál alapos kivizsgálást követően fényt derít az esetlegesen fennálló problémára és javaslatot tesz valamilyen, a kívánt terhesség elérését segítő módszerre.

Az általános alapelv az, hogy a kevésbé megterhelő, kisebb mértékű beavatkozástól haladunk a nagyobb invazitású eljárások felé, hacsak ezt valamilyen, a kivizsgálás során igazolt elváltozás, probléma nem indokolja másképp.

A ciklus-monitorizálás tulajdonképpen a normál menstruációs ciklus figyelemmel követése, amely során az orvos ultrahangos követéssel, a ciklus bizonyos napjain ellenőrzi,van-e peteérésünk és bekövetkezik-e a tüszőrepedés.  Ha nem, akkor gyógyszereskezelést ír elő, és javaslatot tesz, mikorra időzítsük  aházaséletet.

Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!