Asszisztált reprodukció

Mindazokat a  mesterséges módszereket, beavatkozásokat, technikákat, melyek  lehetővé teszik, hogy egy terhesség létrejöjjön, hogy egy gyermek megszülethessen, gyűjtőnéven "asszisztált reprodukciós technikáknak" nevezzük.

Az asszisztált reprodukciós módszerek alkalmazását minden esetben alaposés széles körű kivizsgálás előzi meg, és az adott meddőségi szakember javasolja.A választási lehetőségek skálája széles és a választott módszer a diagnózistólés a megállapított meddőség formájától függ.

Ha az asszisztált reprodukciós módszerek tűnnek a megfelelő választásnak, akkoráltalában az egyszerűbb, a természeteshez legközelebbi módszert alkalmazzákelőször - amennyiben egyértelmű okok nem indokolják az egyéb választást. Általában a méhen belüli asszisztált reprodukciósmódszerekkel próbálkoznak először és ezek sikertelensége, vagy korábbanigazolt, a sikerességet kizáró tényezők fennállása esetén (pl. lezártpetevezetők) alkalmazzák a méhen kívüli eljárásokat, mint pl. a lombikeljárást.

Az asszisztált reprodukciós technikákról, azok feltételeiről részletesebben a Mesterséges megtermékenyítés című oldalamon olvashat.

Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!