Hiszteroszkópia (méhűri tükrözés)

A hiszteroszkópia (méhűri tükrözés) a méh belső felszínének vizsgálatára használatos eljárás. A betegpanaszai, vagy az elvégzett ultrahang vizsgálat vethetik fel a méh üregénbelüli elváltozás (polip, mióma, fejlődési rendellenesség, összenövés, améh belfelszínének egyenetlensége, stb.) lehetőségét.

Ilyenkor mamár nincs szükség nagy műtétre, egy napos intézeti bent fekvéskeretében el tudjuk végezni a szükséges beavatkozást.Hiszteroszkópia során érzéstelenítésben a méhszájon keresztül vékony optikát vezetünk améh üregébe és a méh nyakcsatornájának enyhe tágítása után láthatóváválik annak belfelszíne.

Hasonlóan a laparoszkópiához, a hiszteroszkópia esetében is lehetőségvan operatív beavatkozásra: a méhen belüli összenövések oldhatók, anyálkahártya alatti myoma gócok és polipusok eltávolíthatók, a fejlődésirendellenességek kiírthatóak és makacs vérzészavar esetén a méhnyálhártyája teljes mélységében eltávolítható. Ezzel az endoszkóposoperációs technikával számos esetben elkerülhető hasműtét, a méhkivétele.

A témáról bővebben a következő menüpontokban olvashat a honlapomon: Hiszteroszkópia, Laparoszkópia.


Cikkek a meddőségről Cikkek a meddőségről

Meddőségi kivizsgálás program Endoszkópos kezelés menete
Dr. Fülöp István
Meddőségi és Endoszkópos specialista
1136 Budapest, Balzac utca 12. fsz 3.
+36 30 630 ....
kapcsolat@nemesekteherbe.hu
Új Széchenyi Terv
Köszönjük, hogy feliratkozott hírlevelünkre!